Ένα ίσως από τα δυσκολότερα έργα της νοικοκυράς, είναι να κρατήσει τον καναπέ-σαλόνι καθαρό, χωρίς στάμπες και λεκέδες.

Ειδικά όσες έχουν και μικρούς ήρωες να τρυγιρίζουν στο σπίτι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το έργο γίνεται δυσκολότερο.


Λεκές στο σαλόνι σας; Οι πρώτες ενέργειες

√ Αντιμετωπίζουμε τους λεκέδες αμέσως μόλις δημιουργηθούν. Με το που θα λεκιαστεί το ύφασμα του επίπλου φροντίζουμε να “μαζέψουμε το λεκέ” με κάποιο απορροφητικό υλικό (π.χ. κάποιο απορροφητικό πανί) και στη συνέχεια προχωρούμε στην όποια ενέργεια καθαρισμού.

√ Προσοχή στα χωρίς λόγο τριψίματα του λεκέ – συνήθως τον απλώνουν και τον οδηγούν πιο βαθιά στο ύφασμα καθιστώντας έτσι την αντιμετώπισή του, στη συνέχεια, εξαιρετικά δύσκολη.

√ Ο τρόπος καθαρισμού καλό θα είναι να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

√ Πάντα είναι χρήσιμο να κάνουμε πρώτα μια δοκιμή στο εσωτερικό μέρος του υφάσματος.

√ Ο καθαρισμός υφασμάτινου σαλονιού από ‘ερασιτέχνη’ δύσκολα έχει καλά αποτελέσματα. Ο κύριος λόγος είναι ότι το ύφασμα απορροφάει και τρίβοντάς το με οποιοδήποτε καθαριστικό, το μόνο που κάνουμε είναι να απλώνουμε τη βρώμα.

√ Συνήθως όταν πάμε να καθαρίσουμε τοπικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι όταν στεγνώσει το σημείο που έχουμε πάει να καθαρίσουμε, να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο λεκέ.

√ Τα προϊόντα ξελεκιάσματος θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι επαγγελματικά και εξιδεικευμένα και να εφαρμόζονται στην πετσέτα και ποτέ κατευθείαν πάνω στο λεκέ.

√ Όταν ξελεκιάζετε δουλέψτε από έξω προς τα μέσα χωρίς πολύ υγρασία για να αποφύγετε την δημιουργία δαχτυλιδιών μετά το στέγνωμα.

√ Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα όμως είναι να εξοπλιστείτε με ηλεκτρική σκούπα που είναι σχεδιασμένη για να ρουφάει και υγρά. Εάν δεν μπορείς να βρεις τέτοια σκούπα μη προχωρήσεις καν στα δύο τελευταία βήματα.

√ Και αυτό γιατί είναι σημαντικό πάντα να εξουδετερώνετε και να ξεβγάζετε (ρουφάμε) τα ξελεκιαστικά και τον λεκέ στο σημείο που τα χρησιμοποιείτε για να εμποδίσετε την επανεμφάνιση των λεκέδων. Με αυτό τον τρόπο έχετε σιγουρευτεί ότι και ο λεκές και το ξελεκιαστικό έχουν αφαιρεθεί.

√ Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στάδιο στο καθάρισμα του υφασμάτινου σαλονιού είναι η ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ. Καλό είναι και θα σας διευκολύνει εάν το ακροφύσιο είναι πλατύ και διάφανο ώστε να τελειώνετε γρηγορότερα και να βλέπετε το ….περιεχόμενο. Ρουφάτε λοιπόν με ΑΡΓΕΣ και σταθερές κινήσεις τη περιοχή που δουλέψατε προηγουμένως. Αυτό είναι το πρώτο ρούφηγμα. Στη συνέχεια σβήνετε τη σκούπα και ψεκάζετε την ίδια επιφάνεια με καθαρό νερό και ξαναρουφάτε. Επαναλαμβάνετε μέχρις ότου να δείτε ότι α) δεν τραβάτε πλέον σαπουνάδα, αλλά νερό και β) τα υγρά που τραβάς είναι διάφανα και όχι βρώμικα. Συνήθως χρειάζονται 3 ξεπλύματα.

 √ Για τις δύσκολες περιπτώσεις: καλούμε άμεσα το εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού της BIoCleanHellas

√ Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά “πρόχειρα” άρθρα στο διαδύκτιο για να να αντιμετωπίσετε διάφορους λεκέδες! Η εμπειρία μας και η καθημερινή συναναστροφή με νοικοκυρές μας έχει ξεκάθαρα δείξει ότι σε πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις λεκέδων και βρωμιάς δύσκολα θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκαλέσουμε ζημιά στο ύφασμα του καναπέ ή της πολυθρόνας. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, η ασφαλέστερη λύση είναι να καλέσετε το εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού που έχει την πείρα και τα μέσα για να κάνει σωστά τη δουλειά. 

√ Επίσης μπορείτε ανα πάσα στιγμή να καλέσετε τον Σύμβουλο Καθαριότητας της εταιρίας μας και να σας κατευθύνει πιο συγκεκριμένα για τις πρώτες σας κινήσεις! 

Είμαστε στην διάθεση σας για να λύσουμε από κοινού κάθε πρόβλημα που σας έχει παρουσιαστεί!