Χρήσιμες συμβουλές για να καθαρίσετε μόνοι σας το στρώμα στο σπίτι.

Το κρεββάτι μας αποτελεί το μέρος που ανυπομονούμε να φωλιάσουμε μετά από μια κουραστική ημέρα γεμάτη άγχη και υποχρεώσεις. Είμαστε, όμως, τόσο προστατευμένοι κάτω από το πάπλωμα μας όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε;

Χρήσιμες συμβουλές για να καθαρίσετε μόνοι σας το στρώμα στο σπίτι.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν θα πρέπει να σκέφτεστε, κάθε φορά που ξαπλώνετε στο στρώμα σας, αν θέλετε πραγματικά να χαλαρώσετε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζεται ώστε το στρώμα σας να είναι καθαρό και να μην αποτελεί για εσάς άλλη μια έννοια μέσα στην καθημερινότητα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί ο πολυπόθητος ύπνος αλλά και τα tips για ν’ αποτελέσει παρελθόν κάθε απειλή, εύκολα και γρήγορα!

Οι κίνδυνοι που κρύβει το στρώμα σας

Αρκεί να σκεφτείτε πως περνάμε το 1/3 της ζωής μας ξαπλωμένοι σ’ ένα στρώμα για να συνειδητοποιήσετε πόσο μας επηρεάζει ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια αλλά και το εσωτερικό του. Όλες αυτές οι ώρες ημερησίως έχουν ως αποτέλεσμα την αποβολή νεκρών κυττάρων, ιδρώτα και τριχών που θρέφουν μικροοργανισμούς οι οποίοι απειλούν την υγεία μας.

Οι κίνδυνοι που κρύβει το στρώμα σας

Ακάρεα, βακτήρια και μύκητες ευδοκιμούν στο στρώμα, όσο εμείς κοιμόμαστε, και παράγουν περιττώματα. Πως μας επηρεάζει, όμως, αυτή η ακούσια συμβίωση;

Μπούκωμα, καταρροή και φτέρνισμα είναι μόνο τα συμπτώματα που έχουν να κάνουν με την μύτη μας ενώ η φαγούρα, οι πονοκέφαλοι και τα δερματικά προβλήματα σχετίζονται με το υπόλοιπο σώμα. Με απλά λόγια, μια ανεξήγητη αλλεργία οφείλει να σας πονηρέψει!

Tips για να καθαρίσετε το στρώμα σας

Όπως κι αν έχει, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω καθώς κάθε πρόβλημα έχει την λύση του. Σ’ αυτή την περίπτωση, η λύση για ένα καθαρό στρώμα βρίσκεται στα χέρια σας καθώς μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο, μόνοι σας στο σπίτι.

Αρχικά, είναι σημαντικό να πούμε πως ενδείκνυται να αερίζεται καθημερινά το δωμάτιο που κοιμάστε, να τοποθετείτε προστατευτικό σεντόνι πάνω στην βάση του κρεββατιού, ν’ αλλάζετε πλευρά το στρώμα σας ανά 2 μήνες και τέλος να αφαιρείτε ανά τακτά διαστήματα όλα τα κλινοσκεπάσματα ώστε να μπορεί ν’ αναπνεύσει.

Tips για να καθαρίσετε το στρώμα σας

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα, όπως θα το κάνατε σ’ ένα χαλί ή τον καναπέ σας (είναι σημαντικό να έχετε σκουπίσει μ’ ένα μαντηλάκι την κεφαλή και να έχετε ελέγξει ότι έχει ειδικά φίλτρα ΗΕΡΑ). Με αυτό τον τρόπο, θα απομακρύνεται την οικιακή σκόνη που αποτελεί εστία πολλών μικροοργανισμών από αυτούς που αναφέραμε προηγουμένως.

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την εξουδετέρωση των οσμών που έχει σαν σύμμαχο την μαγειρικής σόδα που όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Απλώστε την σ’ όλο το στρώμα και τρίψτε επίμονα με βούρτσα αφήνοντας έπειτα να δράσει για δέκα λεπτά. Ένα μυστικό που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι η έκχυση λίγων σταγόνων αιθέριου ελαίου της επιλογής σας -πάντα με φειδώ- που θα αντικαταστήσει τις άσχημες μυρωδιές με ευωδία. 

Το επόμενο βήμα σχετίζεται με τους λεκέδες στο στρώμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην βλάψουμε το στρώμα μας γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα χημικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ένα διάλυμα από νερό, λευκό ξύδι και υγρό πιάτων είναι ό,τι πρέπει για να εξαφανιστεί ο λεκές. Τρίψτε υπομονετικά μ’ ένα σφουγγάρι και σύντομα ο λεκές θα είναι παρελθόν.

Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, αν το ατύχημα συμβεί μπροστά στα μάτια μας; Τότε ταμπονάρετε την περιοχή με χαρτί κουζίνας ή στεγνή πετσέτα μέχρι απορροφηθεί η υγρασία και στην συνέχεια προχωράτε στην διαδικασία που προ ολίγου αναφέραμε. Αν εντοπίσετε και κάποια οσμή που συνδέεται με τον λεκέ, όπως είναι αυτονόητο θα καταφύγετε στην βοήθεια της μαγειρικής σόδας.

Επαγγελματικός καθαρισμός στρώματος

Για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα αποτελέσματα που προσφέρει ο επαγγελματικός καθαρισμός στρωμάτων.

Επαγγελματικός Καθαρισμός Στρώματος

Ο συνδυασμός στεγνού και υγρού βιολογικού καθαρισμού θα σας λύσει τα χέρια και θα σας παραδώσει ένα στρώμα που εκτός από λεκέδες και οσμές, δεν θα φιλοξενεί ούτε επικίνδυνους μικροοργανισμούς (ακάρεα, βακτήρια, μύκητες κ.α.), όχι μόνο στην επιφάνεια αλλά και στο εσωτερικό του.

Η ποιότητα του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στην διάθεση της ημέρας που ξημερώνει, γι’ αυτό κι απαιτεί ένα καθαρό κι υγιεινό περιβάλλον δίχως αγωνία για λεκέδες, οσμές και οικιακή σκόνη.

Βιολογικός Καθαρισμός Στρώματος
Βιολογικός Καθαρισμός Στρώματος