Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε έναν χώρο απολυμασμένο και με όσο το δυνατόν λιγότερο μικροβιακό φορτίο, παρατηρείται ότι στις μέρες μας γίνεται αλόγιστη χρήση χλωρίνης και χλωριούχων διαλυμάτων.

Όμως, αυτό που επισημαίνουν πολλοί επόπτες υγείας είναι ότι πλέον έχουμε περάσει σε ένα στάδιο χημικού πολέμου διότι έχουν ανέβει τα επίπεδα συγκέντρωσης χλωρίου καθώς δεν προσέχουμε καθόλου τις ενδεδειγμένες ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε!

Αυτό εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο άμεσο μέλλον να έχουμε προβλήματα υγείας λόγω της έντονης χρήσης χλωρίου!

Παρακάτω θα αναλύσουμε και θα περιγράψουμε ορισμένους τρόπους ορθών πρακτικών καθαρισμού και απολύμανσης ενός χώρου και θα αναφέρουμε μερικές ενδεικτικές δοσολογίες οι οποίες είναι λιγότερο επιβλαβείς για την υγεία των ευρισκομένων στο χώρο εφαρμογης:

Πριν από οποιαδήποτε απολύμανση με εγκεκριμένο απολυμαντικό υγρό που περιέχει χλώριο πρέπει πάντοτε να προηγείται ο καθαρισμός με ένα ουδέτερο απορρυπαντικό και νερό!

Το πιο ασφαλές είναι πρώτα να χρησιμοποιούμε τα απορρυπαντικά, έπειτα να ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και στο τέλος να χρησιμοποιούμε  τη χλωρίνη για απολύμανση!

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τη χλωρίνη σε συνδυασμό με άλλα χημικά οικιακά απορρυπαντικά επειδή αυτό όχι μόνο μειώνει την αποτελεσματικότητα της αλλά ενδέχεται να προκύψει σοβαρός κίνδυνος από τις χημικές αντιδράσεις που θα προκληθούν!

Το ίδιο επικίνδυνο είναι να συνδυάσουμε τη χλωρίνη και με άλλα συστατικά όπως ξύδι αλκοόλη ή αμμωνία καθώς προκαλούνται με αυτά χημικές αντιδράσεις επικίνδυνες για τον άνθρωπο!

Τα διαλύματα χλωρίνης δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζονται στους χώρους όπου θα γίνει ο καθαρισμός όπως στις καρέκλες,σε πόμολα αλλά  πρέπει να χρησιμοποιούνται πανάκια μιας χρήσης ή χαρτί καθαρισμού καθώς και σφουγγαρίστρες με αποσπώμενες κεφαλές!

Μια ενδεικτική αναλογία για απλή καθημερινή χρήση απολύμανσης με χλωριούχα διαλύματα είναι τα 20 ml (4 κουταλάκια) οικιακής χλωρίνης σε ένα λίτρο νερού !

Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικό γράφημα!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2313079904 και ο σύμβουλος καθαριότητας της εταιρείας μας θα δώσει απάντηση σε τυχόν απορίες σας!