Τα χαλιά μας δεν χρειάζονται καθαρισμό μόνο για τους λεκέδες αλλά και για τα μικρόβια.

Έχουμε μάθει να θεωρούμε ένα χαλί βρώμικο, μόνο όταν παρατηρήσουμε κάποια στάμπα στην επιφάνεια του. Οι λεκέδες, όμως, δεν αποτελούν τη μοναδική προειδοποίηση πως το χαλί μας χρειάζεται καθάρισμα. Είναι μονάχα μια από τις πολλές αποδείξεις πως πρέπει να το φροντίσουμε! Για κακή μας τύχη, σε αντίθεση με τη βρωμιά, τα μικρόβια δεν φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Αυτό κάνει απαραίτητη την ενημέρωση μας σχετικά με τους βλαβερούς μικροοργανισμούς που φωλιάζουν στις κλωστές και απειλούν την υγεία μας. Κι όταν αναφερόμαστε σε μικροοργανισμούς, μιλάμε για μύκητες, βακτήρια και ακάρεα που βρίσκονται στην οικιακή σκόνη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην επιφάνεια του χαλιού. Το καλό νέο είναι πως δεν χρειάζεται να παραδώσετε τα χαλιά σ΄ ένα ταπητοκαθαριστήριο για να απομακρύνετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Η λύση είναι ο στεγνός βιολογικός καθαρισμός που γίνεται με την επίσκεψη εξειδικευμένων συνεργατών στο σπίτι σας!

Τι είναι ο στεγνός βιολογικός καθαρισμός;

Ο στεγνός βιολογικός καθαρισμός είναι ιδανικός για να απομακρύνουμε το σύνολο του μικροβιακού φορτίου, όχι μόνο από το χαλί μας αλλά και από τον καναπέ, το στρώμα, τα μαξιλάρια, την κουρτίνα κ.α. Τα στάδια του επαγγελματικού καθαρισμού περιλαμβάνουν την απορρύπανση, την απολύμανση και την απόσμηση του χαλιού. Η διαδικασία ξεκινά με την εφαρμογή οικολογικών προϊόντων, συνεχίζει με ξηρό υπέρθερμο αέρα και ολοκληρώνεται με εξειδικευμένα εργαλεία που φέρουν αντιβακτηριδιακή δράση. Όλα αυτά μπορούν να μας προστατεύσουν από αλλεργίες και δερματολογικά προβλήματα που ελλοχεύουν, όταν στο σπίτι μας βρίσκονται παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Που μπορεί να εφαρμοστεί ο στεγνός βιολογικός καθαρισμός;

Ο στεγνός καθαρισμός είναι μία μέθοδος που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τη σύνθεση του χαλιού μας. Με ειδικά καθαριστικά μπορεί να κάνει θαύματα σε χειροποίητα χαλιά, σε μάλλινα χαλιά και φυσικά σε συνθετικά χαλιά ή αλλιώς χαλιά μηχανής. Αρκεί ένα έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με λίγα λόγια, εφαρμόζεται σ’  όλα τα είδη των χαλιών και τις μοκέτες.

Μπορούν ν’ απομακρυνθούν και οι μικροοργανισμοί και οι λεκέδες από το χαλί;

Φυσικά και μπορούν κι η απάντηση δεν είναι άλλη από τον ολοκληρωμένο βιολογικό καθαρισμό. Ο ολοκληρωμένος βιολογικός καθαρισμός συνδυάζει τον στεγνό και τον υγρό καθαρισμό. Ο πρώτος ήδη αναλύθηκε παραπάνω ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την απομάκρυνση των λεκέδων και της βρωμιάς. Κατά συνέπεια, ο συνδυασμός στεγνού και υγρού καθαρισμού αναζωογονεί το χαλί μας, το κάνει να μοιάζει σαν καινούργιο και επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής του.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το χαλί μας;

Παρότι πολύ το υποτιμούν, αρκετά σημαντικό ρόλο παίζει ο απλός καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα που απομακρύνει την οικιακή σκόνη σε εβδομαδιαία βάση. Μία φορά τον χρόνο, όμως, πριν την αποθήκευση θα πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τη διαδικασία που έχουμε προτείνει ν’ ακολουθείτε μόνοι στο σπίτι, είτε με τον στεγνό βιολογικό καθαρισμό από επαγγελματίες που είναι και το προτιμότερο. Ακόμη κι έτσι, όμως, μία φορά ανά δύο χρόνια θα πρέπει ν΄ απευθυνθείτε σ’ ένα ταπητοκαθαριστήριο που θα φροντίσει το χαλί σας και σύντομα θα σας το επιστρέψει πίσω.