Πώς το αρκουδάκι του παιδιού σας θα μπορούσε να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση:

Το 80% των παιχνιδιών φέρουν επιβλαβή βακτήρια – ενώ ένα στα τέσσερα μολύνεται με περιττώματα!


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η Daily Mail το 80% των μικρών παιχνιδιών βρέθηκαν να φιλοξενούν δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια!


Οι δοκιμές έδειξαν ότι ένα στα τέσσερα αρκουδάκια μολύνεται με περιττώματα από μικροοργανισμούς, το ένα πέμπτο δεν πλένεται ποτέ από την στιγμή που αγοράστηκε και το 75% από αυτά δεν πλένεται μετά από μία αρρώστια που πέρασε το παιδί!

Τα αρκουδάκια έχουν θεραπευτικές δυνάμεις, χαλαρώνουν το παιδί σας σε περιόδους δύσκολες και για διαστήματα είναι ο καλύτερος φίλος τους!

Συνοδεύει το μικρό σας παντού – σε διακοπές, στο πάρκο και στο κρεβάτι.

Αλλά ενώ το αρκουδάκι μπορεί να φανεί ότι είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας, το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για την υγεία του.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την Dettol, διαπίστωσε ότι το 90 τοις εκατό των παιδιών ρίχνουν τα αγαπημένα παιχνίδια τους στο πάτωμα, όπου μπορούν να γεμίσουν βρωμιά και μικρόβια!

Οι μικροβιολόγοι εξέτασαν μια ποικιλία παιδικών παιχνιδιών και διαπίστωσαν ότι πάνω από το 80% μολύνθηκαν με σταφυλόκοκκο, ένα παθογόνο παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο περιείχε κολοβακτηρίδια, υποδεικνύοντας πιθανή παρουσία επιβλαβών οργανισμών.

Ο ειδικός της υγιεινής Dr Lisa Ackerley δήλωσε στο MailOnline: «Οτιδήποτε τα παιδιά βάζουν στο στόμα τους πρέπει να καθαρίζεται αλλά συχνά είναι δύσκολο να το πάρεις από ένα παιδί για να το πλύνεις και αυτό σημαίνει ότι μπορεί ένα αρκουδάκι να γίνει πολύ βρώμικο».

Επίσης, συμβουλεύει να τοποθετούμε τα παιχνίδια του παιδιού  τακτικά στο πλυντήριο χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό πλύσης!

Ο Δρ Ranj Singh, GP και εμπειρογνώμονας για την υγεία των παιδιών, πρόσθεσε: «Τα παιδιά μπορούν να φέρουν κρυολογήματα και γρίπη στο σπίτι και να διαδώσουν τα μικρόβια γύρω.

«Για κάθε παιδί που φέρνει τη γρίπη, οκτώ μέλη της οικογένειας θα κολλήσουν επίσης.

«Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην υγιεινή, ειδικά όταν ένα παιδί είναι άρρωστο και να προστατεύθούν εκείνοι που είναι ευάλωτοι».

Εδώ βάζουμε και έναν οδηγό για τον τρόπο μείωσης του κινδύνου να κολλήσει κάτι το παιδί μας:

  • Πλύνετε τα αρκούδακια του παιδιού σας σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το σύνηθες απορρυπαντικό!
  • Αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση καθαρίζοντας τα παιχνίδια, ξεχωριστά από τα κανονικά ρούχα. Εκτός από την αποφυγή αποχρωματισμού σταματά τα βακτήρια από άλλα ενδύματα που καταλήγουν στο αρκουδάκι!
  • Στεγνώστε το αρκουδάκι φυσικά. Τα στεγνωτήρια μπορούν να είναι πολύ σκληρά για τα περισσότερα μαλακά παιχνίδια και αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης στο σχήμα, τη γούνα και τα μικρά μέρη όπως τα μάτια!
  • Για πρόσθετη προστασία, τοποθετήστε το αρκουδάκι σε μια σακούλα πλυντηρίου ή σε μια μαξιλαροθήκη πριν το τοποθετήσετε στο πλύσιμο
  • Τρίψτε το αρκουδάκι με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε μικρές μουντζούρες και συσσωρεύσεις ρύπων !