Ο πιο κομψός καναπές απαιτεί και ειδική φροντίδα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ένας δερμάτινος καναπές τραβά τα βλέμματα σ’ ένα σαλόνι. Αυτό από την μία πλευρά είναι θετικό καθώς η επένδυση σας έχει αποδώσει κι από την άλλη είναι αρνητικό καθώς η φθορά κι η βρωμιά δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μονάχα το σπίτι μας καθώς πολλές φορές θα δούμε δερμάτινους καναπέδες σε γραφεία, ιατρεία και αίθουσες αναμονής. Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε προσέξει σε μία από αυτές τις επισκέψεις ένα δερμάτινο σαλόνι που φαινόταν φθαρμένο και βρώμικο με αποτέλεσμα να διστάσουμε να καθίσουμε.

Πως να καθαρίσετε τον δερμάτινο καναπέ μόνοι σας στο σπίτι

Αν θέλετε, λοιπόν, να διατηρήσετε τον δερμάτινο καναπέ σας σαν καινούργιο ενισχύοντας την κομψότητα που αποδίδει στον χώρο και την υψηλή αισθητική που αποπνέει, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές για τον καθαρισμό δερμάτινου καναπέ.

Πως να καθαρίσετε τον δερμάτινο καναπέ μόνοι σας στο σπίτι

Υπάρχει τρόπος να βελτιώσετε αισθητά την όψη του δερμάτινου σαλονιού σας, αρκεί να είστε προσεκτικοί και σχολαστικοί. Και σε αυτή την περίπτωση η ηλεκτρική σκούπα είναι σύμμαχος καθώς θα απορροφήσει την σκόνη. Αρκεί να σκεφτείτε τον καθαρισμό ενός δωματίου. Σκουπίζουμε πριν σφουγγαρίσουμε γιατί δεν θέλουμε τα σκουπιδάκια ν’ αναμειχθούν με το απορρυπαντικό.

Πως να καθαρίσετε τον δερμάτινο καναπέ μόνοι σας στο σπίτι

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με προϊόντα του εμπορίου ή με μείγματα που φτιάχνουμε μόνοι μας, στο σπίτι. Ενδεικτικά θα αναφέρω, την μαγειρική σόδα που τοποθετούμε πάνω στον λεκέ και το πράσινο σαπούνι με το οποίο τρίβουμε την βρωμιά. Ένα πανάκι βουτηγμένο σε ένα μπολ με λευκό ξύδι κι ίση ποσότητα νερού, αφού στραγγιστεί καλά, μπορεί ν’ ανανεώσει την όψη του δέρματος αν περάσετε όλη την επιφάνεια. Τέλος το γαλάκτωμα προσώπου έχει την ικανότητα ν’ απαλύνει τα σκασίματα και τις λεπτές γραμμές.

Αν πάλι το πρόβλημα σας είναι πως ο χρόνος έχει αφήσει το αποτύπωμα του στον καναπέ ή την πολυθρόνα σας και θέλετε να τους δώσετε την χαμένη τους λάμψη, έχω για εσάς μερικά χρήσιμα tips. Θα έχεις ακούσει σίγουρα για την βαζελίνη που αναζωογονεί το δέρμα όπως και η φλούδα του πορτοκαλιού που επιτελεί τον ίδιο σκοπό.

Η επαγγελματική λύση στον καθαρισμό του δερμάτινου καναπέ

Όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως, μπορούν να επιτύχουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αλλά υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι που αξίζει να προτιμάς περιοδικά την επαγγελματική λύση. Ο ένας είναι ο χρόνος που απαιτεί ένας τέτοιος καθαρισμός και ο δεύτερος το ιδανικό αποτέλεσμα που προσφέρει. Κι όταν αναφερόμαστε σε ιδανικό αποτέλεσμα, δεν εννοούμε μονάχα το αισθητικό κομμάτι αλλά και την απολύμανση σε βάθος.

Η επαγγελματική λύση στον καθαρισμό του δερμάτινου καναπέ

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως οι επαγγελματίες του είδους θα αναγνωρίσουν την ποιότητα του δέρματος και την επεξεργασία του με συνέπεια να δράσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο δίχως να διακινδυνέψουν την αλλοίωση του. Ο επαγγελματικός Βιολογικός Καθαρισμός Καναπέ συνδυάζει τις γνώσεις με την εμπειρία και τα κατάλληλα προϊόντα με τα ειδικά μηχανήματα που θα δώσουν νέα πνοή στο έπιπλο σας.

Μετά το ξεσκόνισμα του δέρματος, ακολουθεί η αφαίρεση του μικροβιακού φορτίου και η εξαφάνιση των λεκέδων. Με ειδικό καθαριστικό για δέρμα εξολοθρεύεται η βρωμιά ενώ με ειδικό προϊόν λίπανσης αποκαθίστανται οι φυσικές του ιδιότητες. Δίχως δικό σας κόπο και κούραση, ο καναπές σας απολυμαίνεται σε βάθος, επαναφέρει την χαμένη του λάμψη και επιμηκύνει την διάρκεια ζωής του.