Μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε στην σκέψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων η έννοια του καθαρισμού στρώματος.

Θεωρούσαμε ότι -στο σημείο όπου περνάμε το 1/3 ολόκληρης της ζωής μας, 8 ώρες κάθε βράδυ, όπου ένα ή δύο ανθρώπινα σώματα “χάνουν” περίπου μισό κιλό υγρασία απο την εφίδρωση ή από στοματικά υγρά καθώς και 500 γραμμάρια ετησίως από νεκρά κύτταρα -εφόσον το έχουμε καλυμμένο μέ ένα σεντόνι τότε όλα είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη λογική πίσω από αυτό το επιχείρημα θα μπορούσαμε να φέρουμε στο μυαλό μας μία εικόνα!

Ας σκεφθούμε ότι σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας στρώνουμε ένα σεντόνι στο δάπεδο και ξεκινάμε να κοιμόμαστε σε αυτό!

Το σεντόνι αυτό το αλλάζουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα αλλά ποτέ δεν καθαρίζουμε την επιφάνεια κάτω από το σεντόνι!

Αυτό το κάνουμε για 6 μήνες, για ένα χρόνο , για τρία χρόνια , ίσως ακόμη και για 10 χρόνια!

Δηλαδή δεν καθαρίζουμε ποτέ κάτω από το σεντόνι!!!!!

καθαρισμός στρώματος
Είναι πολυτέλεια ο καθαρισμός του στρώματος;

Ας φανταστούμε τα αποτελέσματα!

Λόγω της εφίδρωσης των σωμάτων μας, της απολέπισης μας , αλλά και της σχετικά σταθερής θερμοκρασίας που υπάρχει στην επιφάνεια αλλά και στο εσωτερικό το στρώματος λόγω της θερμοκρασίας του σωματός μας, εκεί είναι το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός μικροοργανισμού που λέγεται Άκαρεο!

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Μερικά είδη μπορούν να φτάσουν τα 20 χιλιοστά και άλλα,με μέγεθος μόλις 0,08 του χιλιοστόμετρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας.

Υπολογίζεται ότι σε ένα γραμμάριο σκόνης μπορούν να σταθούν περίπου 2500 ακαρεα!

Στρώμα ενός έτους το οποίο χρησιμοποιείται από δύο ενήλικες υπολογίζεται ότι έχει στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του γύρω στα 2,000,000 ακάρεα! Αυτά ζούν περίπου 28 ημέρες και μέσα σε αυτές τις 28 ημέρες θα κάνουν 200 φορές το σωματικό τους βάρος σε περιττώματα! Στα περιττώματα τους παρατηρείται ένα αλλεργιογόνο στοιχείο που ονομάζεται Γουανίνη και δημιουργεί κατα κύριο λόγο τα αλλεργικά θέματα ή τις δερματοπάθειες λόγω της ελλειψης σωστού επαγγελματικού καθαρισμού του στρώματος!

Οπότε για να απαντήσουμε στο αρχικό μας ερώτημα: ο καθαρισμός του στρώματος (Βιολογικός Καθαρισμός Στρώματος, Βιοκαθαρισμός Στρώματος) όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια αλλά εξαιρετικά μεγάλο όφελος για εμάς και την οικογένεια μας!

Βιολογικός καθαρισμός Στρώματος

Στην BioClean Hellas θέλουμε να ξέρετε τι ακριβώς υπάρχει στο στρώμα σας και σας δείχνουμε επιτόπου τα αποτελέσματα!

 Θέλετε το στρώμα σας να είναι πραγματικά καθαρό ;


 Καθαρίστε με την εφαρμογή #BioCleanMattress τα στρώματα και τα μαξιλάρια σας με τη βοήθεια της καλύτερης εταιρείας στην Μακεδονία στον τομέα των #Βιοκαθαρισμών!

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Βιοκαθαρισμού από την BioClean Hellas!

• Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία!
Τηλέφωνο επικοινωνίας :
 2313079904 
6975578777
www.biocleanhellas.gr
“Δημιουργούμε υγιεινό περιβάλλον στον χώρο σας”