Καθαρισμός Στρώματος – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε;

Στο στρώμα μας περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας.

Αποτελεί ένα ευνοϊκό για την οικιακή σκόνη περιβάλλον, το οποίο φιλοξενεί ένα μεγάλο ποσοστό μικροοργανισμών όπως ακάρεα, βακτήρια, μύκητες αλλά και τα περιττώματα τους.

Στο στρώμα περνάμε το 1/3 της ζωής μας
Σωστός καθαρισμός – Καλός Ύπνος

Ο ανθρώπινος οργανισμός κατά διάρκεια του ύπνου αποβάλλει νεκρά κύτταρα, τρίχες, τα οποία αποτελούν ιδανική πηγή τροφής για όλους τους μικροοργανισμούς και κυρίως για τα ακάρεα.

Παράλληλα, μέσω του ιδρώτα αποβάλλεται μια ποσότητα νερού που δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες υγρασίας για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους. Τα ακάρεα ζουν 28 ημέρες και κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, εναποθέτουν πάνω στο στρώμα μας 200 φορές το βάρος τους σε περιττώματα.

Τόσο τα ίδια τα ακάρεα όσο και τα περιττώματά τους αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς μια από τις κυριότερες αιτίες αλλεργιών.

Tips για το πώς μπορείτε να καθαρίζετε μόνοι σας το στρώμα στο σπίτι:

Οδηγίες καθαρισμού στρώματος :

 1. Αφαιρούμε τα σεντόνια

  Να αφαιρείτε για ώρες συχνά τα καλύμματα προστασίας του στρώματος, όπως σεντόνια ή διάφορα σκεπάσματα έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει.

 2. Το γυρνάμε!

  Τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο αναποδογυρίστε το στρώμα σας, εναλλάξ το κάτω πάνω αλλά και τις πλευρές του.

 3. Βάζουμε ένα σεντόνι κάτω από το στρώμα!

  Τοποθετήστε στο πλαίσιο της ξύλινης ή της σιδερένιας βάσης του κρεβατιού σας, όπου κάθεται το στρώμα ένα σεντόνι έτσι ώστε να το προστατέψετε από την υγρασία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα ή σκουριά.

 4. Καθαρίζουμε το στρώμα με την ηλεκτρική μας σκούπα!

  Καθαρίστε το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού σας για να απομακρύνετε την σκόνη από αυτό. Προσοχή βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή της σκούπας σας είναι καθαρή και ότι η σκούπα σας φέρει από τον κατασκευαστή της ειδικά φίλτρα HEPA. Σε διαφορετική περίπτωση μην το δοκιμάσετε.

 5. Μαγειρική Σόδα στο στρώμα..

  Ρίξτε μαγειρική σόδα για την απόσμηση του στρώματος. Απλώστε την παντού και τρίψτε την με μια βούρτσα, αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά και μετά αφαιρέστε την με την ηλεκτρική σας σκούπα.

 6. Λεκές στο στρώμα;

  Σε περίπτωση που δημιουργηθεί λεκές στο στρώμα σας το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε άμεσα επάνω στο λεκέ απορροφητικό χαρτί και να τραβήξετε την υγρασία ταμποναριστά ώστε να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές. Σε περίπτωση που ο λεκές είναι μεγάλος προτείνεται η χρήση μιας στεγνής πετσέτας.

 7. Διάλυμα ξιδιού για τον καθαρισμό στρώματος

  Χρησιμοποιήστε διάλυμα από λευκό ξύδι και νερό ή απορρυπαντικό πιάτων διαλυμένο σε νερό για να καθαρίσετε τοπικά την επιφάνεια που έχει λερωθεί με καθαρό σφουγγάρι.

 8. Η Μαγειρική Σόδα για το στρώμα βοηθάει…

  Η Μαγειρική σόδα στο στρώμα που έχει δημιουργηθεί ο λεκές θα βοηθήσει στο να απορροφήσει εκτός απ’ την οσμή και την υγρασία που θα υπάρχει στο στρώμα απ’ το διάλυμα που χρησιμοποιήσαμε αλλά και ως απολυμαντικό καθαριστικό ενάντια στο λεκέ μας.

Αν το να καθαρίζετε το στρώμα σας δεν αποτελεί το δυνατό σας σημείο, τότε οι καταρτισμένοι τεχνικοί της BioCleanHellas με τις εξειδικευμένες γνώσεις και τα κατάλληλα μηχανήματα που έχουν στη διάθεσή τους μπορούν να δώσουν την λύση, σε κάθε σας ανάγκη.

Η BioClean Hellas είναι πιστοποιημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό IICRC για τον καθαρισμό υφασμάτινων επιφανειών!

Πιστοποίηση από IICRC

Διαβάστε εδώ τις εφαρμογές που προτείνουν οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι της BioClean Hellas για τον Επαγγελματικό Καθαρισμό των στρωμάτων σας:

 • Εφαρμογή του Στεγνού Βιολογικού Καθαρισμού για την απομάκρυνση του μικροβιακού συνόλου και των ρύπων του, το λιγότερο δύο φορές τον χρόνο* και οικολογική απολύμανση με ξηρό υπέρθερμο ατμό αλλά και απόσμηση τους με ψεκασμό για αντιμικροβιακή προστασία και εξάλειψη δυσάρεστων οσμών.
 • Πλύσιμο του επιφανειακού υφάσματος του στρώματος μία φορά τον χρόνο* με την μέθοδο του Υγρού Βιολογικού Καθαρισμού.Με την πλύση του στρώματος είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε και το αισθητικό κομμάτι του υφάσματος απαλλάσσοντας το από διαφόρων ειδών λεκέδες (ούρα, αίμα, κρασί φαγητό κ.α.).

*Προσοχή, η συγκεκριμένη συχνότητα των εφαρμογών ισχύει μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχουν παρατηρηθεί αλλεργικές επιδράσεις ή άλλα προβλήματα υγείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις ωφέλιμο είναι να γίνονται συχνότερα οι εφαρμογές του βιολογικού καθαρισμού στρώματος!

Οι παραπάνω διαδικασίες καθαρισμού του στρώματος, ακολουθούν οικολογικές μεθόδους και είναι φιλικές απόλυτα στον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Δημιουργούν στο στρώμα σας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, έτσι ώστε να ξέρετε ότι εκεί που κοιμάστε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι πραγματικά καθαρά.

Και μην ξεχνάτε πως στην BioCleanHellas… Τώρα εμείς καθαρίζουμε για εσάς.