Δεν είναι εύκολο να βρεις καθαριστήριο χαλιών αλλά είναι απαραίτητο να διαλέξεις το καλύτερο.

Επαγγελματικό Καθαριστήριο Χαλιών Θεσσαλονίκη

Όπως λέει η παράδοση, οι καλές νοικοκυρές και νοικοκυρέοι Αγίου Δημητρίου (δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου) στρώνουν τα χαλιά και Αγίου Κωνσταντίνου κι Ελένης (δηλαδή στις 21 Μαΐου) τα σηκώνουν. Βέβαια, στη σύγχρονη εποχή με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν προλάβει να ξεστρώσουν τα χαλιά κι άλλοι είναι εκείνοι που σκοπεύουν να τα κατεβάσουν πριν ξεκινήσουν τη δουλειά και το σχολείο.

Κι εδώ ξεκινά ένας νέος μαραθώνιος που έχει να κάνει με την αναζήτηση του κατάλληλου καθαριστηρίου που θα φροντίσει τα χαλιά σας. Κακά τα ψέματα, τα χαλιά είναι μια ακριβή επένδυση ακόμη κι αν έχουμε επιλέξει τα πιο οικονομικά. Σκοπεύουμε ως εκ τούτου να τα κρατήσουμε για χρόνια. Αυτή είναι μία επιδίωξη που πρέπει να σεβαστεί και το καθαριστήριο χαλιών στο οποίο θα καταλήξουμε. Παρότι λοιπόν υπάρχουν αρκετές επιλογές στην πόλη, στόχος είναι να γνωρίζεις όλα εκείνα τα κριτήρια που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις το καλύτερο.

Το Α και το Ω για τους περισσότερους είναι η αξιοπιστία μιας εταιρίας, όχι μόνο στον καθαρισμό χαλιών αλλά σε οποιαδήποτε είδους υπηρεσία. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία ενός brand είναι να μας έχει μιλήσει θετικά κάποιος φίλος ή γνωστός για τις παροχές και υπηρεσίες του. Αν δεν έχουμε κάποια ανάλογη εμπειρία, στη σύγχρονη digital εποχή, εξίσου αποδοτικό είναι και να ελέγξουμε τις κριτικές στην ιστοσελίδα ή στo facebook που άφησαν προηγούμενοι πελάτες. Κάτι άλλο που έχει δοκιμαστεί κι έχει επιτύχει είναι να προσπαθήσετε να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό του χαλιού σας ή κάποιο λεκέ που θέλετε να εξαφανίσετε καλώντας στο καθαριστήριο χαλιών. Εκεί θα καταλάβετε πολλά για τη γνώση των υπαλλήλων στο αντικείμενο και θα νιώσετε ασφάλεια ή ανασφάλεια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Συνεργείο Καθαρισμού Χαλιών

Ένας ακόμη παράγοντας που είναι σημαντικό να ελέγξετε είναι ο εξοπλισμός που κατέχει το καθαριστήριο χαλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σε κάθε περίπτωση αντίκτυπο και στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χαλιών. Όπως είναι εύκολα κατανοητό όσο πιο σύγχρονα και καλύτερα είναι τα μηχανήματα τόσο και πιο αποτελεσματική είναι η απολύμανση του χαλιού σας. Αναμφίβολα, ακόμη κι από τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα ενός καθαριστηρίου μπορούμε να υποψιαστούμε την ποιότητα των μηχανημάτων. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος να ενημερωθούμε από το να ρωτήσουμε στο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δεν είναι, όμως, μονάχα τα μηχανήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθείτε αλλά και οι πιστοποιήσεις που κατέχει το καθαριστήριο χαλιών στο οποίο κλίνετε. Τα καθαριστικά προϊόντα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα όπως και οι μέθοδοι καθαρισμού που επιλέγονται. Για κάποιους από εμάς σημαντικό ρόλο παίζει κι η οικολογική συνείδηση καθώς έτσι διασφαλίζεται πως όλα είναι φιλικά στον άνθρωπο, το κατοικίδιο αλλά και το περιβάλλον. Φυσικά σε όλα τα παραπάνω εξέχουσα θέση κατέχει και η εμπειρία τόσο του καθαριστηρίου όσο και των ανθρώπων του. Αν το προσωπικό έχει ανταπεξέλθει σε ποικίλες προκλήσεις τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τα βγάλει πέρα και με την απολύμανση του δικού σας χαλιού.