Αν ο προσωπικός σας χώρος είναι καθαρός, τότε η διάθεση σας θα είναι καλύτερη!

Ένα καθαρό σπίτι, είναι ένα τυχερό σπίτι! Αυτή είναι η φράση που πρέπει να έχουμε υπόψη καθώς θα παρουσιάζουμε το τρόπο με τον οποίο η τάξη συνδέεται με την καλή ενέργεια. Αρχικά, πρέπει να συμφωνήσουμε πως ένα καθαρό σπίτι δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα, κι αυτό το εμπεδώσαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η απολύμανση είναι ένας καλός τρόπος να προστατεύσουμε την υγεία μας στο επίπεδο που περνά από το χέρι μας.

Ένα καθαρό σπίτι, είναι ένα τυχερό σπίτι

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως είναι άλλο ένα ανάστατο σπίτι κι άλλο ένα βρώμικο σπίτι. Για να είμαστε ξεκάθαροι, το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. Παρόλα αυτά δεν παύουμε να επιδιώκουμε και τα δύο, αν στόχος μας είναι η καλή ροή της ενέργειας που σχετίζεται με την καλοτυχία αλλά και με την καλή διάθεση.

Πέρα, όμως, από τη μεταφυσική, σκεφτείτε να ξυπνάτε το πρωί και να αντικρίζετε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο με όμορφες μυρωδιές δίχως ίχνος βρωμιάς ή σκόνης. Βάζω στοίχημα πως η μέρα σας θα ξεκινήσει πολύ καλύτερα και θα έχετε την δύναμη να αδράξετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν.

Feng Shui και καθαριότητα

Feng Shui και καθαριότητα

Σύμφωνα με το feng shui και τους υποστηρικτές του, η σκόνη που συγκεντρώνεται στο σπίτι μας δεσμεύει την παλιά ενέργεια με αποτέλεσμα να νιώθουμε μπλοκαρισμένοι και να παρουσιάζονται εμπόδια στην ζωή μας. Για ορισμένους, η συγκέντρωση σκόνης σχετίζεται με τα βάρη που κουβαλάμε και πρέπει να αποτινάξουμε.

Αρκεί να υπογραμμίσω πως τα δωμάτια και τα αντικείμενα δεν πρέπει μονάχα να είναι καθαρά αλλά και να φαίνονται. Αν παραδείγματος χάρη, έχετε ένα σκουριασμένο διακοσμητικό που μπορεί να είναι πεντακάθαρο αλλά δείχνει βρώμικο και ταλαιπωρημένο, τότε πρέπει να το δωρίσετε γιατί τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου αρνητικά.

Ας δούμε, όμως, και την θετική οπτική. Ένα καθαρό σπίτι μπορεί να φέρει στους ενοίκους του προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, όπως και νέες ευκαιρίες. Εκείνο που θα σας κάνει σίγουρα εντύπωση είναι πως, για το feng shui, κάθε δωμάτιο συνδέεται μ’ ένα τομέα της ζωής μας. Εύκολα καταλαβαίνετε συνεπώς τι μπορεί να προσκαλέσει η παραμέληση του.

Η κατάσταση του δωματίου που κοιμόμαστε επηρεάζει τα συναισθήματα με τα οποία θα πέσουμε για ύπνο, τον ίδιο τον ύπνο μας αλλά και την διάθεση με την οποία θα ξυπνήσουμε. Συνειδητοποιείτε τώρα πόσο σημαντική είναι μια τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα;

Ένα βρώμικο μπάνιο μπορεί να μας αρρωστήσει! Γι’ αυτό οι λάτρεις της καλής ενέργειας λένε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε μια γρίπη ή ένα κρύωμα, αν καταπιαστούμε με το μπάνιο μας.

Τέλος, η κουζίνα είναι το μέρος που τρώμε και φυσικά θα πρέπει να έχει καλή ενέργεια καθώς παίζει ρόλο στον τρόπο που προσλαμβάνουμε την τροφή και την πέψη. Μια βρώμικη τραπεζαρία, μπορεί ακόμη και να μας κόψει την όρεξη ή να μας κάνει βιαστικούς με το φαγητό με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστιόμαστε και να νιώθουμε συνεχώς πεινασμένοι. Επιπλέον, η κουζίνα θεωρείται πως παίζει ρόλο στις καλές διαπροσωπικές σχέσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα

Χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα

Φροντίστε έτσι ώστε η εξώπορτα του σπιτιού σας να είναι πεντακάθαρη καθώς αντιπροσωπεύει τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι. Έπειτα το χολ σχετίζεται με τις ευκαιρίες και η ενέργεια θα πρέπει να ρέει ελεύθερη δίχως να την εμποδίζουν πεταμένα παπούτσια ή κρεμασμένα πανωφόρια.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες είτε των δωματίων, είτε του ταβανιού, είτε των επίπλων. Εκεί συγκεντρώνεται η σκόνη με αποτέλεσμα η ενέργεια σας να συσσωρεύεται σε αδιέξοδα.

Είπαμε πως πρέπει να κρατάτε το μπάνιο συνεχώς καθαρό. Αυτό που δεν είπαμε είναι πως πρέπει να απολυμαίνεται το καπάκι της τουαλέτα και να το έχετε πάντα κλειστό, όπως και την πόρτα του μπάνιου, γιατί από εκεί λέγεται πως φεύγει ο πλούτος του σπιτιού.

Δεν χρειάζεται να πιστεύετε στην καλή ενέργεια ή το feng shui για να υιοθετήσετε τις παραπάνω συνήθειες. Αρκεί να σκεφτείτε πως ένα όμορφο σπίτι μας φτιάχνει την ψυχολογία και μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια!