Υπάρχει τρόπος να απολυμάνετε το σπίτι σας ώστε να ζείτε σ’ ένα υγιές περιβάλλον.

Ολοκληρωμένη Απολύμανση Σπιτιού σε 5 Βήματα

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, η απολύμανση σπιτιού έχει αναβαθμιστεί σε προτεραιότητα κι έχει αποκτήσει νέα υπόσταση στην συνείδηση μας. Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο σημαντικό να ζούμε σ’ ένα σπίτι που εκτός από καθαρό θα είναι και ασφαλές για την υγεία μας.

Κι εδώ είναι το σημείο που πρέπει να υπογραμμίσουμε πως άλλο είναι η καθαριότητα κι άλλο η απολύμανση. Η δεύτερη έννοια αναφέρεται στην απομάκρυνση των επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών από τον χώρο μας. Τόσο οι ιοί όσο και οι αλλεργίες της Άνοιξης κάνουν την συζήτηση για την απολύμανση εξαιρετικά επίκαιρή!

Ας δούμε, λοιπόν, τα 5 βήματα με τα οποία μπορούμε να πετύχουμε την εξουδετέρωση των ανεπιθύμητων επισκεπτών που απειλούν την ευζωία μας.

Καθαριότητα με σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Καθαριότητα με σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Ας ξεκινήσουμε με τ’ απλά, συνηθισμένα κι αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Όλοι σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε αλλά δεν σημαίνει πως το κάνουμε και σωστά για τα μέγιστα αποτελέσματα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχετε στο νου σας πως και τα δύο πρέπει να γίνονται με υπομονή κι επιμονή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκουπίζουν πολύ αργά και μόνο από την μία μεριά προς την άλλη. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις συνήθειες σας. Όταν πλέον δείτε σκόνη ή βρωμιά είναι αργά!

Τέλος, είναι σημαντικό να ξεσκονίσετε πριν το σκούπισμα και ν’ αλλάζετε το νερό της σφουγγαρίστρας πριν ξεκινήσετε μ’ ένα νέο δωμάτιο.

Αερισμός του σπιτιού

Αερισμός του σπιτιού

Ο αερισμός των δωματίων δεν είναι προαιρετικός αλλά απαραίτητος. Μάλιστα, το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) παρουσίασε οδηγίες για την προστασία από τον COVID-19.  

Είναι καλύτερα ν’ ανοίξετε διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα αλλά ακόμη κι η ανάκληση συμβάλει σημαντικά στην είσοδο φρέσκου αέρα. Αυτό φυσικά βοηθά και στην μείωση των επιπέδων της υγρασίας που εντείνει την ανάπτυξη των μικροβίων αλλά και στην πρόσβαση του ήλιου που είναι ισχυρός εχθρός τους.

Οι ειδικοί συνιστούν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά για περίπου 1 ώρα καθημερινά και 3 ώρες αν δεχτήκατε κάποια επίσκεψη, εν μέσω πανδημίας.

Χαλιά, στρώματα και καναπέδες

Απολύμανση σε Χαλιά, Στρώματα & Καναπέδες

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χαλιά αποτελούν εστίες μικροβίων. Θα ξεκινήσω με την αναφορά στην προηγούμενη κατηγορία και συνδυαστικά θα πω πως πρέπει να τα αερίζετε στο μπαλκόνι όπως και τα καλύμματα του καναπέ.

Όσο για τον καθαρισμό τους, η ηλεκτρική σκούπα είναι σύμμαχος -πόσο μάλλον αν προμηθευτείτε εξειδικευμένες- όπως και ο ατμοκαθαριστής. Σ’ αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να τονίσω πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση το να γνωρίζετε τα εξαρτήματα κάθε συσκευής.

Μπάνιο και κουζίνα

Απολύμανση του μπάνιου και της κουζίνας

Στο μπάνιο και την κουζίνα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται συχνότερα και με περισσότερη σχολαστικότητα. Στο μπάνιο, ξεκινάμε από το πάτωμα γιατί διαφορετικά τα νερά που θα πέσουν από το καθάρισμα θα αφήσουν λεκέδες. Τα πλακάκια απαιτούν βούρτσισμα στους αρμούς ενώ τα μεταλλικά μέρη ειδικά προϊόντα.

Η κουρτίνα του μπάνιου πρέπει να πλένεται συχνά, όπως και ο νιπτήρας, η λεκάνη, το πιγκάλ και ο κάδος. Αφού τελειώσετε, μην ξεχάσετε να πατήσετε το καζανάκι και να καθαρίσετε ξανά το πάτωμα για να φύγουν όσες βρωμιές κατέληξαν εκεί από το καθάρισμα.

Η κουζίνα οφείλει να είναι το πιο καθαρό δωμάτιο του σπιτιού, αν σκεφτούμε πως εκεί ετοιμάζονται οι τροφές της οικογένειας. Πρώτα απ’ όλα σε κάθε καθάρισμα απομακρύνουμε τις συσκευές. Δεν καθαρίζουμε γύρω από την καφετιέρα γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει εστία βλαβερών οργανισμών. Το ζεστό νερό με το σαπούνι είναι βοηθός μας για τον νεροχύτη, το ψυγείο και τον φούρνο.

Τα ντουλάπια θέλουν στεγνό καθάρισμα ενώ οι επιφάνειες του πάγκου και του τραπεζιού, δυνατά απολυμαντικά. Ολοκληρώστε το καθάρισμα με το σφουγγάρισμα του πατώματος.

Βιολογικός καθαρισμός

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξουδετερώσετε όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς (μύκητες, ακάρεα, βακτήρια κ.α.) από το σπίτι σας.

Παράλληλα, ο χώρος σας θα μοιάζει σαν καινούργιος με την ανανέωση των χαλιών, του στρώματος και του σαλονιού σας ενώ οι λεκέδες και οι βρωμιές θ’ αποτελέσουν παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα μπορείτε να ξεκουραστείτε δίχως έννοιες σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ανυπομονείτε να χαλαρώσετε.

Bonus: Γενικός Καθαρισμός Σπιτιού

Τέλος, εάν θέλετε ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα επαγγελματικό αποτέλεσμα καθαρισμού, τότε πρέπει να εξετάσετε τη λύση του γενικού καθαρισμού του σπιτιού σας.

Ο Γενικός Καθαρισμός Σπιτιού αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση καθαρισμού όλων των χώρων του σπιτιού σας, με τη χρήση εξειδικευμένων επαγγελματικών μηχανημάτων!

Εσείς απλά κάθεστε, και το συνεργείο αναλαμβάνει να καθαρίσει τα πάντα στην εντέλεια!

Για να γίνει ένας ολοκληρωμένος γενικός καθαρισμός στο σπίτι σας, η ομάδα της BioClean Hellas ακολουθεί μια μεθοδική και δοκιμασμένη διαδικασία που οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες!

Γενικός Καθαρισμός Σπιτιού
Γενικός Καθαρισμός Σπιτιού