Όλοι έχουν χλωρίνη στο σπίτι τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να καθαρίσει τα πάντα.

Καθαρισμός Στρώματος Με Χλωρίνη

Έχουμε μεγαλώσει γνωρίζοντας πως η χλωρίνη κάνει θαύματα ενώ αντιμετωπίζει όλους τους λεκέδες και εξολοθρεύει τους μικροοργανισμούς. Με λίγα λόγια, καθαρίζει και απολυμαίνει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπορούμε να την εφαρμόζουμε παντού και πάντα. Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που εκφράζονται όσον αφορά τον καθαρισμό στρώματος είναι αν η χλωρίνη αποτελεί την λύση. Γι’ αυτό, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς οι οποίοι μας έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στο πότε επιτρέπεται ο καθαρισμός του στρώματος μας με χλωρίνη.

Στρώμα και μικροοργανισμοί

Έχουμε γράψει πολλάκις για τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο στρώμα σας και έχουμε αναλύσει τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στην ζωή σας. Βακτήρια, μύκητες και ακάρεα πολλαπλασιάζονται στο στρώμα σας ενώ κοιμάστε και προκαλούν μπούκωμα στην μύτη, αδιάκοπό φτέρνισμα, συνεχή καταρροή, ενοχλητική δύσπνοια, ασταμάτητη φαγούρα, ξαφνικούς πονοκεφάλους και απρόσμενες αλλεργίες.

Οι μικροοργανισμοί αυτοί τρέφονται από τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα που απελευθερώνετε με αποτέλεσμα να θεριεύουν και να προκαλούν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή σας παρότι δεν ανιχνεύονται δια γυμνού οφθαλμού. Είναι πολύ λογικό να θέλετε ν’ απαλλαγείτε από τέτοιου είδους απρόσκλητους επισκέπτες. Η χλωρίνη όμως είναι το κατάλληλο όπλο απέναντι τους;

Ιδιότητες της χλωρίνης

Η φήμη της χλωρίνης προηγείται του ονόματος της. Οι διαφημίσεις, μάλιστα, μας έχουν καταστήσει σαφές πως εξαλείφει τις οσμές, τους λεκέδες αλλά και τα βακτήρια επιτυγχάνοντας την απολύμανση και την καθαριότητα ολόκληρου του σπιτιού ή της επιφάνειας που έχετε επιλέξει. Με απλά λόγια, μιλάμε για ένα χημικό καθαριστικό που κάνει θαύματα αλλά είναι απόλυτα ασφαλές για να καθαρίσει κάτι τόσο ευαίσθητο όσο το στρώμα που κοιμάστε; Η απάντηση είναι πως η χλωρίνη είναι ασφαλής όσο είμαστε προσεκτικοί μαζί της. Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση ν’ ακολουθήσετε με ευλάβεια τις οδηγίες, καλύτερα να περιοριστείτε στην χρήση της στις σωληνώσεις και τα σιφώνια.

Χλωρίνη και στρώμα

Οι ειδικοί συνιστούν ν’ αντιμετωπίζουμε την χλωρίνη σαν την έσχατη λύση σ’ ό,τι αφορά τον καθαρισμό του στρώματος μας. Αν και μόνο αν έχετε έναν ακατανίκητο λεκέ ή μία ανυποχώρητη οσμή και έχετε δοκιμάσει όλες τις άλλες εναλλακτικές καθαρισμού, μόνο τότε αξίζει να δοκιμάσετε την χρήση της χλωρίνης.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως ο καθαρισμός με χλωρίνη θέλει προσοχή και μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο στρώμα σας!

Συγκεκριμένα, από πελάτες μας που έχουν δοκιμάσει τον καθαρισμό με χλωρίνη, αρκετοί αντιμετώπισαν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προβλήματα:

  • Μετά την χρήση της χλωρίνης λεύκανε πολύ η περιοχή που χρησιμοποιήθηκε και είχε έντονη χρωματική διαφορά με το υπόστρωμα.
  • Μετά τη χρήση της χλωρίνης στο σημείο που χρησιμοποιήθηκε άρχισε να φθείρεται το ύφασμα και να δημιουργεί τρύπες.
  • Μετά τη χρήση της χλωρίνης ο πελάτης για μέρες εισέπνεε την μυρωδιά της χλωρίνης και αυτό είναι ότι χειρότερο για το αναπνευστικό.

Εφόσον γνωρίζετε τους κινδύνους της χρήσης χλωρίνης, έχετε δοκιμάσει όλες τις εναλλακτικές μεθόδους και παρ’ όλα αυτά θέλετε να δοκιμάσετε τον καθαρισμό του στρώματος σας με χλωρίνη, ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

Το πρώτο βήμα είναι να αραιώσετε την χλωρίνη σε νερό για να περιορίσετε την δράση της και να μην αφήσει πίσω της ένα παχύρευστο υπόλειμμα. Αν δεν το κάνετε, κινδυνεύετε να χαλάσετε ακόμη και το στρώμα σας. Πριν την εφαρμογή είναι σημαντικό να ανοίξετε τα παράθυρα ώστε να αερίζεται καλά ο χώρος και να μην έχετε πρόβλημα με την έντονη μυρωδιά που απελευθερώνει το χημικό. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα και μην υπερεκτιμήσετε την αντοχή του λεκέ απέναντι στη χλωρίνη. Σε κάθε περίπτωση ελέγξτε την ετικέτα του στρώματος ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για να σας συμβουλέψει. Σε καμία περίπτωση, μην εφαρμόσετε την χλωρίνη στο στρώμα σας, αν είναι νεότερης τεχνολογίας καθώς η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.

Αφού ανοίξετε τα παράθυρα και διαλύσετε τη χλωρίνη στο νερό, πρέπει να σκουπίσετε καλά το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα που θα απορροφήσει τα νεκρά κύτταρα και την οικιακή σκόνη. Μία καλή συμβουλή είναι να δοκιμάσετε την χλωρίνη σ’ ένα μέρος του στρώματος που δεν φαίνεται και να περιμένετε ένα τέταρτο για να διαπιστώσετε την αντίδραση. Τα υγρά διαλύματα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μούχλα στο στρώμα σας. Γι’ αυτό μετά την εφαρμογή της χλωρίνης, ρίξτε μαγειρική σόδα και αφήστε την να απορροφήσει την υγρασία. Μετά από μία ώρα μπορείτε να την απομακρύνετε με τη σκούπα.

Βιολογικός Καθαρισμός

Βιολογικός Καθαρισμός Στρώματος

Γιατί, λοιπόν, να πάρετε το ρίσκο με μία λύση που δεν είναι εγγυημένα ασφαλής, όταν μπορείτε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να καταπολεμήσετε τους μικροοργανισμούς, τους λεκέδες και τις οσμές με τη βοήθεια των επαγγελματιών. Αναφερόμαστε φυσικά στον υγρό και τον στεγνό βιολογικό καθαρισμό στρώματος όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά και η απολύμανση γίνεται με οικολογικά προϊόντα.