Αξίζετε ένα στρώμα που εκτός από αναπαυτικό, θα είναι και απολύτως ασφαλές για την υγεία σας.

Ο ύπνος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο βραχυπρόθεσμα, στην καθημερινότητα μας, όσο και μακροπρόθεσμα, στην ζωή μας. Ένας καλός ύπνος μπορεί να μας δώσει την αντοχή ν’ ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας αλλά και την εσωτερική γαλήνη να διαχειριστούμε σωστά τις προκλήσεις. Φυσικά, αυτό δεν έχει να κάνει μονάχα με την διάρκεια του ύπνου αλλά και με την ποιότητα του. Γι’ αυτό και σε πρόσφατη έρευνα ανάμεσα στους Ευρωπαίους, 1 στους 3 ενήλικες αντιμετώπιζε προβλήματα που σχετίζονταν με την αυπνία.

Πως γίνεται η σωστή απολύμανση στρωμάτων 1

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα ή να το προλάβουμε πριν ακόμη εμφανιστεί, αφιερώνοντας χρόνο αλλά και φαιά ουσία στην έρευνα αγοράς του κατάλληλου στρώματος για το κρεββάτι μας. Θα ενημερωθείτε για τους τύπους που κυκλοφορούν, θα δοκιμάσετε τα δείγματα ξαπλώνοντας πάνω τους, θα συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό σας και θα ρωτήσετε την γνώμη των φίλων σας.

Αν έχετε κάνει καλή δουλειά, όλα αυτά θα σας εξασφαλίσουν ένα αναπαυτικό στρώμα αλλά όχι απαραίτητα κι ένα στρώμα που είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία σας.

Δεν γίνεται, με απλά λόγια, να κοπιάζετε για την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας αλλά ν’ αφήνετε σε δεύτερη μοίρα την απολύμανση του στρώματος σας. Πόσο μάλλον τώρα που ο καθαρισμός του είναι πιο εύκολος και πιο γρήγορος από ποτέ!

Μικροοργανισμοί στο στρώμα

Πως να απομακρύνετε τους μικροοργανισμούς από το στρώμα

Οι ενδεδειγμένες, από τους ειδικούς, ώρες ύπνου ανά εικοσιτετράωρο κυμαίνονται μεταξύ επτά και εννέα. Αυτό σημαίνει πως το ένα τρίτο της ημέρας και κατ’ επέκταση της ζωής μας κοιμόμαστε. Αθροίστε τώρα στο σύνολο τις ώρες που ξαπλώνετε ή χαλαρώνετε στο στρώμα σας.

Ο τελικός αριθμός, σίγουρα, μας αναστατώνει όταν ανακαλύψουμε πως την ίδια ώρα που εμείς βλέπουμε όνειρα, ακάρεα, μύκητες και βακτήρια αναπτύσσονται πίσω από την πλάτη μας.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, σ’ ένα στρώμα που μετρά μόλις δύο χρόνια στην κατοχή μας, ανιχνεύονται κατά μέσο όρο δέκα εκατομμύρια ακάρεα που τρέφονται από τον ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα μας, τα νεκρά κύτταρα που αποβάλει και φυσικά την οικιακή σκόνη που συγκεντρώνεται. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό! Οι μικροοργανισμοί έχουν παράγωγα -με πιο ανησυχητικά τα περιττώματα- που σε βάθος χρόνου ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τους ίδιους σε όγκο.

Βιολογικός Καθαρισμός Στρώματος

Απολύμανση Στρώματος με Βιολογικό Καθαρισμό

Η σωστή απολύμανση στρωμάτων, συνδυάζει τις μεθόδους του στεγνού και του υγρού βιολογικού καθαρισμού στρώματος. Ο πρώτος έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας απομακρύνοντας του βλαβερούς παράγοντες που την απειλούν, δηλαδή τα ακάρεα, τους μύκητες και τα βακτήρια. Ο δεύτερος εστιάζει στο αισθητικό αποτέλεσμα εξαφανίζοντας τους λεκέδες, τις βρωμιές και τις οσμές που τα συνοδεύουν. Εύκολα και γρήγορα το στρώμα σας θα μοιάζει σαν καινούργιο και η διάρκεια ζωή τους θα μεγαλώσει καθώς τα υλικά δεν θα έχουν να τα βάλουν με την συνεπακόλουθη φθορά των προαναφερθέντων.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως ο βιολογικός καθαρισμός δεν αποτελεί μια γενική μέθοδο, ίδια για όλους, αλλά η διαδικασία του προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε στρώματος και του τύπου του.

Οι λεκέδες από ούρα, εμετό και αίμα είναι εύκολοι αντίπαλοι ενώ για τον μύκητα της μούχλας εφαρμόζεται η μέθοδος του ξηρού υπέρθερμου ατμού που τον κάνει σύντομα ν’ αποτελεί παρελθόν. Όσο για τα βρεφικά και παιδικά στρώματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε δεύτερες σκέψεις καθώς ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί οικολογική απολύμανση που γίνεται με ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα δίχως χρήση χημικών.