Με αυτά τα κόλπα θ’ απαλλαγείτε από τα ακάρεα που έχουν τρυπώσει στο σπίτι σας.

3+1 Μυστικά Της Απολύμανσης Για Ακάρεα

Αν σκεφτούμε πόσες νέες λέξεις μάθαμε τα τελευταία χρόνια, όπως το yolo και το cringe, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα ακάρεα που τα ακούμε σ’ όλο και περισσότερες συζητήσεις, όλο και πιο συχνά, σ’ όλο και περισσότερα μέρη. Γίνεται, μάλιστα, τόσος λόγος που για όποιον δεν γνωρίζει ουσιαστικά τι είναι τα ακάρεα φαντάζουν σαν ένας ανίκητος εχθρός.

Με απλά λόγια, όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους αλλά λίγοι γνωρίζουν όσα θα έπρεπε για τα ακάρεα. Το κοινό στοιχείο, βέβαια, όλων είναι πως θέλουν να τα διώξουν από τον προσωπικό τους χώρο. Πριν, όμως, τα βάλουμε μ’ έναν εχθρό πρέπει να μάθουμε τα μυστικά του για να βρούμε την αχίλλειο πτέρνα του. Παρακάτω, αποκαλύπτονται χρήσιμα tips για τα ακάρεα που θα τα κάνουν παρελθόν.

3+1 μυστικά για τα ακάρεα

3+1 μυστικά για τα ακάρεα
  1. Για πολλούς αποτελεί μυστικό τι πραγματικά είναι τα ακάρεα. Πρόκειται για αρθρόποδα, μικρότερα του χιλιοστού, που κατατάσσονται στους παλαιότερους οργανισμούς στη γη και κατακλύζουν τη βιόσφαιρα. Τα ακάρεα έχουν διάρκεια ζωής ενός μήνα, κατά τον οποίο κάθε άκαρι δίνει ζωή σε περισσότερα από 25 νέα ακάρεα.
  2. Που βρίσκουμε τα ακάρεα; Η απάντηση είναι δυστυχώς παντού. Τα ακάρεα φωλιάζουν στην οικιακή σκόνη και οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ένα γραμμάριο οικιακής σκόνης κρύβει περίπου 500 ακάρεα. Εκείνο το μέρος, βέβαια, που μας προβληματίζει περισσότερο όταν συγκεντρώνονται οι μικροοργανισμοί δεν είναι άλλο από το στρώμα του κρεββατιού μας στο οποίο περνάμε το 30% της ζωής μας.
  3. Τα ακάρεα μπορούν να αποδειχθούν μεγάλοι μπελάδες παρά το μικρό τους μέγεθος. Απειλούν την υγεία μας με μπούκωμα στη μύτη, αδιάκοπό φτέρνισμα, συνεχή καταρροή, ενοχλητική δύσπνοια, ασταμάτητη φαγούρα, αναίτιους πονοκεφάλους και ανεξήγητες αλλεργίες.
  4. Τα ακάρεα τρέφονται και αναπτύσσονται με τον ιδρώτα, τις τρίχες και τα νεκρά κύτταρα που απελευθερώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Κι εκείνα, όμως, παράγουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους περιττώματα που ζυγίζουν όσο διακόσιες φορές το βάρος τους και μας απειλούν με δερματικά προβλήματα.

3+1 μυστικά της απολύμανσης

3+1 μυστικά της απολύμανσης
  1. Ποιες συνήθειες περιορίζουν την εμφάνιση και την ανάπτυξη των ακάρεων; Οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετείτε προστατευτικό σεντόνι πάνω στη βάση του κρεβατιού, ν’ αλλάζετε πλευρά το στρώμα σας ανά 2 μήνες και ν’ αφαιρείτε ανά τακτά διαστήματα όλα τα κλινοσκεπάσματα ώστε να μπορεί το στρώμα ν’ αναπνεύσει. Επίσης είναι σημαντικό ν’ αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για να αερίζονται τα δωμάτια και ν’ αφήνετε τον ήλιο να τα λούσει.
  2. Ποιες συνήθειες επιτρέπουν την εμφάνιση και την ανάπτυξη των ακάρεων; Όταν το σπίτι δεν καθαρίζεται συχνά και σωστά, όταν η υγρασία εντοπίζεται γύρω στο 75% κι όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 25°C.
  3. Υπάρχει τρόπος ν’ απολυμάνετε μόνοι σας το στρώμα σας. Ξεκινήστε με την ηλεκτρική σκούπα κι έπειτα απλώστε μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσετε τις οσμές. Αν υπάρχουν λεκέδες, μια καλή λύση είναι ένα διάλυμα με νερό, λευκό ξύδι και υγρό πιάτων.
  4. Το μεγαλύτερο μυστικό όσον αφορά την απολύμανση από τα ακάρεα είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Με τον ολοκληρωμένο καθαρισμό, εύκολα και γρήγορα,  επιτυγχάνεται η απορρύπανση, η απολύμανση και η απόσμηση του χώρου που έχετε επιλέξει. Ο στεγνός βιολογικός καθαρισμός απομακρύνει του βλαβερούς παράγοντες, δηλαδή τα ακάρεα, τους μύκητες και τα βακτήρια. Ο υγρός βιολογικός καθαρισμός εξαφανίζει τους λεκέδες, τις βρωμιές και τις οσμές.